Doomijn thuis bij… de familie Dors

Marisa Dors blogt over het gezinsleven met drie kinderen en is op Instagram beter bekend als @huisjedors2.0.

Wij zijn de familie Dors: papa Melvin, mama Marisa, dochter Mailiyah (6) en zoons Maeyson (2) en Maeve (1). Melvin volgt een traineeship als Java-ontwikkelaar en ik ben thuis met de kinderen. Samen wonen we in een eengezinswoning in het mooie Zwolle. Wat zijn we daar dankbaar voor, zeker in deze tijd!

Even niet naar school

Mailiyah zit in groep 3, maar naar school gaan, dat gaat met het coronavirus even niet… Ze mist school en het spelen met vriendjes en vriendinnetjes enorm. Op maandag- en woensdagochtend gaat Maeyson normaal gesproken naar de peuterspeelzaal Tichelmeesterlaan van Doomijn. Wat mist hij zijn fijne juffen! Gelukkig ziet hij één juf nog af en toe via de mijndoomijn app, waarop ze een verhaaltje voorleest. Soms komt ze zelfs even langs, dan brengt ze een kaartje of een leuk knutselwerkje. Toch is het natuurlijk een heel andere beleving en hopen we dat het snel weer veilig is om de scholen te openen! Hun broertje Maeve heeft het nog allemaal niet zo door; hij geniet vooral van alle aandacht en het continue samenzijn met ons.

“Wat mist hij zijn fijne juffen!”

Een dag in huize Dors

Terwijl Melvin aan het werk is op de zolderkamer, zorg ik voor de kinderen. Omdat Mailiyah naar school gaat en leerplichtig is, heeft ze dagelijks huiswerk. Daar probeer ik haar zoveel mogelijk in te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze elke dag in ieder geval het noodzakelijke af heeft: spelling, taal en rekenen. Al het overige mág ze doen, maar hoeft dus niet; wij als ouders vinden het ook belangrijk om te genieten in deze bijzondere tijd. De jongens spelen vaak heerlijk samen met de blokken en auto’s of ‘lezen’ een boekje. Het liefst spelen ze alle drie lekker buiten in de tuin, helemaal als het zonnetje schijnt.

''Wat wij het meeste missen? Dat is het zien van onze familie en vrienden.''

Missen

Wat wij het meeste missen? Dat is het zien van onze familie en vrienden. We spreken elkaar dagelijks maar het is toch echt heel anders dan elkaar fysiek kunnen zien, en vooral elkaar mogen knuffelen… We hopen dat alles snel weer “normaal” is en dat we weer onbezorgd mogen genieten van de dagelijkse dingen buiten de deur!

Liefs,

Marisa