Hoe is het nu met... de familie Bouwmeester?

Koen en Yvette zijn ouders van Fedde (3) en Raff (1).

“We hebben het afgelopen jaar, net als zoveel gezinnen waarschijnlijk, natuurlijk veel tijd met elkaar doorgebracht. Om ons heen hebben we een klein groepje mensen die we wel blijven zien, bijvoorbeeld buiten op afstand. En daar zijn we ook wel blij mee."

“We kennen inmiddels alle leukste speeltuinen en bossen!”

"Ons hoogtepunt is ook wel een beetje ons dieptepunt van dit jaar geweest; Koen is namelijk zijn baan verloren door corona. Enorme domper natuurlijk, want in deze tijd een nieuwe baan vinden is wel een enorme uitdaging, maar het heeft ons ook heel veel gebracht. Als gezin, zijn we hechter dan ooit. We hebben veel samen gedaan én de kinderen hebben er ook zo van genoten. Dat is het allermeeste waard! Sinds januari heeft Koen weer een baan gevonden, daar zijn we natuurlijk erg dankbaar voor, maar de kinderen moesten wel even schakelen dat ze niet meer alle aandacht kregen van mama én papa. De dagen verlopen hier dus soms ook echt wat chaotisch, dat heeft denk ik vooral te maken doordat alles nu dicht is. De kinderen zitten daarom nog vol energie thuis. Er wordt dus wel iets van je creativiteit verwacht! Maar dat vinden we ook prima, we zijn sinds de eerste lockdown wel wat gewend en passen ons aan de situatie aan. Inmiddels kennen we nu alle leukste speeltuinen en bossen. We maken bewust geen gebruik van de noodopvang ook al heb ik een cruciaal beroep. We kunnen het tot nu toe gelukkig nog onderling oplossen in de familie. Gelukkig merken de jongens niet veel van de situatie, maar we zien wel dat ze de andere kindjes missen en vooral de juffen héél erg. Dat was toch wel écht een vertrouwde basis. Ondanks dat we geen gebruik maken van de noodopvang, worden we wel heel goed op de hoogte gehouden door Doomijn. Dat is super fijn! We krijgen berichtjes via de app, de kinderen bloeien dan helemaal op.

“Blijf positief. We zitten nu eenmaal in deze situatie. Houd het rustig en leuk voor elkaar!”

Ook wij moeten soms wel even bedenken wat we die dag gaan doen, vooral omdat het weer natuurlijk zó anders is dan in de eerste lockdown. Maar we gaan er heerlijk op uit in de natuur, even wandelen naar opa en oma of toveren de woonkamer om tot kinderdisco. Ik merk wel dat we alles een beetje de boel moeten laten, om het voor iedereen leuk te houden. Iets vrijer worden in de regels, kinderen veel laten meehelpen en meebeslissen over wat we die dag gaan doen. De één op één aandacht is hier ook echt wel een gouden regel én heel belangrijk. Even samen kleuren en de ander bewust even alleen laten spelen. Dat moeten ze op school ook en dat ritme houden we er graag in. We praten ook veel over de situatie, dat helpt zeker. En heel eerlijk, we zijn wel een beetje van het motto: ‘blijf positief’. We zitten nu eenmaal in deze situatie. Houd het rustig en leuk voor elkaar!”