Hoe is het nu met... de familie Dors?

Marisa en Melvin zijn ouders van Mailiyah (7), Maeyson (3) en Maeve (2).

"Het afgelopen jaar was een heel gek jaar, maar we zijn gezond en we zijn samen, dus met ons gaat het goed! Het samenzijn hebben we als ouders van jonge kinderen als iets heel bijzonders gezien. Een echt dieptepunt hebben we nog niet gehad. Natuurlijk is het soms best pittig: werk, het verzorgen van de kinderen, huishouden doen én Mailiyah helpen met haar huiswerk. Dat is niet altijd makkelijk, maar we komen daar samen altijd uit."

"Melvin heeft zijn studie bijna afgerond en draait iedere dag – vanaf zolder – volledig mee met zijn team. Sinds oktober werk ik twee dagen in de week. Het is soms even zoeken naar een passende oplossing, zodat er altijd iemand voor de kinderen is, maar gelukkig zijn we hierin beide flexibel.

Tijdens deze tweede lockdown staan we er voor mijn gevoel wat relaxter in en leggen we overal wat minder druk op, met name richting Mailiyah. Je merkt dat ze deze keer wat bewuster bezig is met de hele situatie; vaak geeft ze aan dat school en haar vriendjes en vriendinnetjes mist. We vinden het knap hoe ze toch elke dag weer aan haar schoolwerk zit. De aankomende periode geeft haar school iedere dag een uur online les. Ze kan chatten met de juf om vragen te stellen. Petje af hoor, hoe zij dat doen! Maeyson en Maeve hebben gelukkig nog niet het besef van alles wat er in de wereld gebeurt. Normaal gesproken gaan de jongens naar de peuterspeelzaal, maar omdat we de opvoeding en lesgeven aardig kunnen combineren met onze eigen werkzaamheden, maken we geen gebruik van de noodopvang. Wel zorgen we thuis voor een wat vaster dagritme."

“Word hechter als gezin, en geniet van elkaar in deze bijzondere tijd!”

"We houden het thuis leuk door niet teveel druk bij de kinderen neer te leggen en ze met een dagschema structuur te bieden. Zo weten ze waar ze aan toe zijn, dit werkt voor ons erg goed. We doen veel leuke dingen samen, met name de buitenlucht opzoeken en een frisse neus halen, heerlijk! Het liefst gaan we iedere dag met z’n allen naar het bos. Als dat niet lukt, proberen we altijd als gezin een spelletje te doen. Sjoelen is hier op het moment echt een hit! Blijven communiceren is belangrijk, want ik denk dat aandacht hebben voor jezelf, je partner en je kinderen het beste is dat je kunt doen! Andere ouders wil ik meegeven om niet alleen de obstakels, maar vooral ook de mogelijkheden te zien. Word hechter als gezin, en geniet van elkaar in deze bijzondere tijd!”