Voorwoord manager Marijke Koekkoek

Team Pedagogiek, Kwaliteit en Ontwikkeling is er voor jou!

Pfoe, het is een hele mond vol: team Pedagogiek, Kwaliteit en Ontwikkeling. Ons team is in 2019 samengesteld en is daarmee een van de nieuwste onderdelen binnen Doomijn. Ons doel? Wij ondersteunen de pedagogisch medewerkers en de managers bij de uitvoering van het allermooiste beroep van de wereld: het begeleiden van jonge kinderen bij het opgroeien.

Als pedagogisch medewerker ben je een belangrijke schakel in de wereld van jonge kinderen. Bij jou voelen ‘onze’ kinderen zich veilig. Jij bent degene die kinderen kansen biedt om de wereld te ontdekken, om te leren, een keer te struikelen en weer op te staan. Je droogt tranen, plakt pleisters, zorgt voor gezonde voeding, leest voor, zingt, danst en verschoont luiers. Je klimt in bomen, speelt een potje voetbal mee, maakt de kinderen aan het lachen maar luistert ook naar hun verhalen. Je leert kinderen samen te spelen, hun talenten te ontdekken en je biedt ze zo veel mogelijk nieuwe ervaringen. Dat is een prachtige taak en wij zien elke dag opnieuw dat jullie dit met volle overtuiging en passie doen.

Team PKO staat klaar om jullie te helpen bij het uitvoeren van dit belangrijke werk. De uitdrukking ‘It takes a village to raise a child’ zegt het al een beetje: je hebt een heleboel mensen nodig om een kind op te laten groeien. Ons team PKO is samengesteld om juist dát te doen: wij ondersteunen jou, je team en jouw manager op het gebied van pedagogiek, kwaliteit en ontwikkeling. Je vindt ons op verschillende manieren terug in de organisatie. In ons team werken beleidsmedewerkers, de pedagogisch coaches, de VVE-coaches en het consulententeam. Sinds januari mag ik manager zijn van dit team vol met bruisende professionals: ik geniet elke dag van de betrokkenheid en het enthousiasme van team PKO maar ook van de vakkennis die zichtbaar aanwezig is.

In dit online magazine vertellen we je alles over ons werk en over wat wij voor jou als pedagogisch medewerker kunnen betekenen. Heb je vragen? We horen ze graag!

Ik wens je veel leesplezier!

Marijke Koekkoek Manager Pedagogiek, Kwaliteit & Ontwikkeling